Ο δυόσμος είναι ένα είδος φυτού πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα, με ωραίο και ευχάριστο άρωμα, το οποίο καλλιεργείται σε αυλές και κήπους. Ο δυόσμος μαζεύεται όλο το χρόνο και μπορούμε να τον έχουμε πάντα φρέσκο σε μια γλάστρα, ή να τον αποξεράνουμε σε ένα βάζο...
Το καλοκαίρι είναι η εποχή των φρέσκων βοτάνων, που τίποτα καλύτερο δεν υπάρχει για να δώσει γεύση και άρωμα στα γεύματά σας. Επιπλέον αυτού, και τα ισχυρά συστατικά που βελτιώνουν την ανθρώπινη υγεία, αποτελούν δύο σημαντικούς λόγους για να χρησιμοποιεί κανείς τα βότανα στη μαγειρική, αλλά και τη ζαχαροπλαστική. Για του λόγου το αληθές, τα βότανα προσθέτουν γεύση χωρίς να επιβαρύνουν το γεύμα με αλάτι, ενώ παράλληλα το εμπλουτίζουν σε αντιοξειδωτικά. Τα φρέσκα βότανα είναι άφθονα κατά τους ζεστούς μήνες, οπότε τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή για να τα εντάξετε στις συνταγές σας.
Το εκουιζέτο (πολυκόμπι) είναι αποθήκη μετάλλων. Το διοξείδιο του πυριτίου που περιέχει βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου και εμποδίζει την εναπόθεση λιπιδίων στις αρτηρίες .
Το φασκόμηλο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, όταν χρησιμοποιείται για την περιποίηση των μαλλιών. Το έγχυμα του δυναμώνει τα μαλλιά δίνοντας λάμψη και όγκο. Ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος με αποτέλεσμα να μπορεί να περιορίσει την πιτυρίδα αλλά και να περιορίσει τη λιπαρότητα στα μαλλιά. Ως δυναμωτικό της τρίχας αλλά και της επιδερμίδας, καθαρίζει σε βάθος ενώ παράλληλα προστατεύει από την τριχόπτωση.
Το αιθέριο έλαιο είναι προϊόν απόσταξης αρωματικών φυτών και βοτάνων. Είναι η λεπτή και πολύτιμη ουσία που φυλακίζει όλο το άρωμα και τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών που αποστάζονται.