Το μελισσόχορτο είναι πολυετής πόα, αυτοφυής, είναι γνωστό και ως κιτροβάλσαμο με άρωμα λεμονιού και χρησιμοποιείται για τη φαρμακευτική του αξία.
Το μελισσόχορτο, ευδοκιμεί σε ημιορεινές και δροσερές πεδινές περιοχές. Με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, το υπέργειο τμήμα καταστρέφεται, ενώ το ριζικό σύστημα...
Από την Ινδία και τη Σρι Λάνκα, τις χώρες από όπου προέρχεται, το κάρδαμο έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτό το δημοφιλές μπαχαρικό, μαύρου ή πράσινου χρώματος, είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια, άμυλο και κολλώδεις ουσίες, που του χαρίζουν...
Χωρίς καμία αμφιβολία όλα τα μπαχαρικά έχουν ευεργετικές ιδιότητες που ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε πέντε από τα πλέον χαρακτηριστικά, καθώς πέραν των πολλών θεραπευτικών ιδιοτήτων τους και της υπέροχης γεύσης που χαρίζουν στα φαγητά, είναι ιδιαίτερα κοινά και τα βρίσκουμε σχεδόν σε κάθε κουζίνα...
Το μοσχοκάρυδο θεωρείτε μπαχαρικό και είναι από τα πλέον γνωστά και διαδεδομένα την εποχή μας. Έχει ιδιαίτερα έντονο άρωμα και η γεύση του είναι γλυκιά και επίσης...
Ο ευκάλυπτος της ποικιλίας globulus περιέχει αλκοόλες, φαινόλες, εστέρες, κετόνες, οξείδια, αλδεΰδες, τερπένια και αιθέριο έλαιο. Λόγω των κετονών και φαινολών η χρήση του ευκαλύπτου δεν συνίσταται για παιδιά, με μόνη εξαίρεση την ποικιλία radiata η οποία δεν περιέχει τα ανωτέρω συστατικά και καθιστά...