Το αλάτι Ιμαλαΐων, δεν είναι ξεχωριστό μόνο για το υπέροχο ροζ χρώμα που το χαρακτηρίζει. Εκτιμάται, ότι συγκριτικά με το κοινό αλάτι που χρησιμοποιούμε και έχουν αφαιρεθεί τα επιπλέον ορυκτά, το αλάτι Ιμαλαΐων είναι...
Το πρωινό είναι γεύμα το οποίο δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεται! Προσφέρει ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις απαιτήσεις της ημέρας και θρέφει τον οργανισμό μετά από το βραδινό ύπνο. Η συνταγή που παρουσιάζουμε με μπαχαρικά και βότανα είναι...
Τα μπαχαρικά, στην πραγματικότητα δεν έχουν ημερομηνία λήξης και αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο, καθώς δεν χρησιμοποιούμε καθημερινά όλα τα μπαχαρικά της κουζίνας μας. Υπάρχουν μπαχαρικά που δεν θα χρησιμοποιηθούν για μέρες ακόμα και μήνες. Βέβαια, το γεγονός ότι τα ίδια τα μπαχαρικά δεν έχουν ημερομηνία λήξης, δε σημαίνει ότι τα ευεργετικά συστατικά τους και το άρωμα τους δεν έχει! Όταν ένα μπαχαρικό δεν αποθηκεύεται σωστά...
Κάθε μάγειρας, μαγείρισσα, νοικοκυρά και νοικοκύρης, ακόμα και αν η κατανάλωση δεν γίνεται συχνά, πρέπει να λάβει υπόψη του τη σημαντικότητα που έχουν τα μπαχαρικά, χρήσιμα όχι μόνο στο μαγείρεμα, αλλά και στη ζαχαροπλαστική! Παρακάτω σας παραθέτουμε τα βασικά μπαχαρικά που κάθε κουζίνα πρέπει...
Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε το δικό σας λικέρ με διάφορα βότανα που σας αρέσουν, και να το απολαμβάνετε στο σπίτι σας ή να το κάνετε ένα ιδιαίτερο δώρο! Το ginger όταν εκχυλίζεται ώστε να γίνει λικέρ, αφήνει μια πικάντικη και ευχάριστη γεύση, ενώ παράλληλα είναι πολύ καλό χωνευτικό.
Το λικέρ ginger μπορεί να προσφερθεί από μόνο του ως ποτό, να προστεθεί σε ανθρακούχο οίνο, σε κοκτέιλ, ακόμα και...